Wstecz

W jaki sposób mogę usunąc dane drzewa genealogicznego z WorldVitalRecords?

Możesz usunąć swoje dane z WorldVitalRecords.

Wszystkie informacje z drzew genealogicznych na MyHeritage są automatycznie chronione poprzez ustawienia prywatności, więc Twoje dane są bezpieczne nawet jeśli wybierzesz, aby je włączyć.

Usunięcie swoich danych z WorldVitalRecords oznacza także, że będą one usunięte z SuperSearch na MyHeritage, także nie otrzymasz Record Matches, aby wspomóc swoje badania lub aby odnaleźć innych członków MyHeritage, którzy szukają tych samych nazwisk, jak Ty.

Jeśli nadal chcesz usunąć swoje dane z WorldVitalRecords, zaloguj się na swoje konto w MyHeritage i najed myszk nad nazwiskiem w prawym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij “Moja prywatność”.

Profil użytkownika Aby ukryć swój profil użytkownika MyHeritage usuń zaznaczenie z pola oznaczonego “Pozwolić ludziom odnaleźć i zobaczyć mój profil publiczny (zalecane)”.

Witryna rodziny Aby ukryć swoją stronę rodziny, wybierz nazwę witryny z listy po lewej stronie. W sekcji “Dostęp”, usuń zaznaczenie z pola oznaczonego “Pozwól gościom znaleźć swoją stronę (zalecane)”.

Drzewo genealogiczne Aby ukryć swoje drzewa genealogiczne, wybierz nazwę witryny, w której znajdują się drzewa z listy po lewej stronie. W sekcji “Zawartość”, usuń zaznaczenie z pola oznaczonego “Dołącz drzewo genealogiczne z MyHeritage w historycznych wyszukiwarkach (zalecane)”.

Zdjęcia rodzinne Aby ukryć zdjęcia, wybierz nazwę witryny, w której znajdują się zdjęcia z listy po lewej stronie. W sekcji “Zawartość”, usuń zaznaczenie z pola z nazwą albumu fotograficznego, który chcesz ukryć.

Dane Twojego drzewa genealogicznego zostaną usunięte z SuperSearch i WorldVitalRecords natychmiast po skonfigurowaniu prywatności.

* Na WorldVitalRecords INDEKS nazwisk pozostanie, dopóki nie wykonamy nowej aktualizacji bazy danych rekordów. Oznacza to po prostu, że jeśli pójdziesz do WorldVitalRecords zaraz po skonfigurowaniu ustawień prywatności i sprawdzisz nazwiska w Twoim drzewie zobaczysz je w liście tylko jako rezultaty. Jeśli klikniesz na wynik  nie pojawią się dane. Wynik doprowadzi do pustego linku aż do następnej aktualizacji bazy danych.

Kategorie: Badania, SuperSearch
Dostępny także w języku